gott nytt 2008

Forever young med The Youth Group är dagens låt.

cyklade upp till pappa efter träning och dusch eftersom jag inte orkade laga nån mat själv och han sa att det blivit över när de ätit.
och ibland får jag bara såna där ögonblick...  cyklade där i lugn och ro och kom på mig själv med att känna att jag faktiskt är rätt nöjd. med det mesta. det var riktigt skön luft, lyssnade på forever young och tittade till och med på stjärnorna... jag skrev väl om "movie-moments" i nåt tidigare inlägg. hade nog ett sånt idag igen.

men det är helt sant att jag faktiskt är rätt nöjd. 2007 har varit..... ja, va ska jag säga. hade nån frågat mig 1 januari i år när jag vaknade på Dalecarlia med Johan om mitt liv skulle vara så här just idag så hade jag bara skrattat. Jag har gjort så mycket och det har hänt mig så mycket att jag undrar hur jag hunnit med allt.
Jag har pluggat, jobbat galet mycket, renoverat lägenhet, köpt och ägt min första bil, varit ute och rest i två månader, blivit bedragen och lämnad av en sambo och pojkvän sen 7 år, fått veta att morfar är sjuk, och en hel del andra mindre saker som självklart också spelar in. Och det mesta av det har egentligen hänt under den andra halvan av året... men jag antar att vissa år är mer händelserika än andra.

hur som helst så är jag här nu. varken nedslagen eller helt på topp. men jag mår bra och är nöjd med vad jag har. men mest är jag nog nöjd över vem jag är. jag vill och tänker må bra. kanske inte varje dag men på det stora hela. utan att känna ånger. stå för vad jag säger och gör. det är inga nyårslöften. det är bara jag. varje dag.

två meningar som var för sig är ganska intetsägande egentligen, i alla fall för mig. ihop är de ganska bra dock.

"en fest är inte roligare än man gör den"            "livet är en fest"



Gott nytt 2008 till alla!



image3

jag har en tomte i munnen

...

jo. jag kunde ju inte läsa frågan på TP eftersom jag hade en tomte i munnen... skumtomte alltså. fattar inte varför alla skrattade... haha. jo. riktigt låg nivå  ikväll. men kul hade vi. en massa vin, mycket skratt och spaghetti vid halv tre!!
vi började med TP för att senare gå över till Vänner-spelet, som Ross uppfann. jag och sara var i lag på TP och vi tyckte vi hade sån jäkla tur med pluppfrågorna till skillnad från igår. tog 4 frågor varav en plupp på en gång liksom och vårt flyt verkade aldrig ta slut.... förrän johan såg att korten han läste ifrån var gula och vi andra läste från blå kort.....
" men va fan, det här är ju barnfrågorna..!!!"
jo, så illa var det. den som ställde upp spelplanen hade missat att TP familjeutgåva har barn- och vuxenfrågor och jag och sara hade alltså svarat på barnfrågorna.... var det konstigt att vi hade tre pluppar efter fyra omgångar...!? haha... helt ärligt så visste vi det inte heller... (notera att vi inte svarat rätt på allt trots barnfrågor... )
vi började om, och då gick det väl typ som igår. inte jättebra.

alldeles lagom en lördagkväll... inge vidare för sms-tummen att bli onykter men mycket bättre än att vara själv. klarade mig idag också. men det är ju helt sant att det är det rätta att göra. får bara ångra mig annars. man ska slå på stort när tillfälle ges. tills dess får det vara..... åh, fy vad det är jobbigt att tänka rationellt. till och med med en massa vin i kroppen.... men men. den som väntar på nåt gott.... haha. oj, vilka förväntningar. nej, nu får jag ge mig.

kul hade jag i alla fall ikväll. kommer bli tråkigt när alla åker hem igen... jaja. det får gå.




.

TP

spelade TP i alvik ikväll. riktigt trevligt.
tränade innan. anar att de kommer vara träningsvärk imorgon.

funderade ju på att byta LG:n jag fick av pappa mot en mac, givetvis lägga pengar emellan.... men nej. den här funkar ju finfint så vi håller oss till den. typiskt bara att xtorrent bara fanns till mac. men men. med lite tips från kristoffer så har jag lyckats ladda ner avrils senaste album och första heroes-avsnittet av säsong två på nästan ingen tid alls så det verkar som att jag klarar mig!!

nyår är fortfarande inte klart. var på bolaget och handlade idag iaf. Riktigt skumpa!! men jag vet som sagt inte hur det ska firas... ska utredas och bestämmas imorgon tänkte jag.

kanske blir partaj här hemma imorgon också.. nånting ska vi iallafall hitta på. tror inte vi orkar gå ut.... måste bara få ihop lite killar också. annars vill nog inte herman vara med. han och en massa tjejer kanske inte är så roligt... vi får se hur det blir.


nej, nu har iPoden laddat klart också så nu kan jag gå och lägga mig....



och sms-tummen håller jag fortfarande i schack!!! haha



laddade ju hem avrils nya.... en låt passade lite bra just nu... en del är lite väl hårt men ändå....

I couldn't give a damn what you say to me
I don't really care what you think of me
'Cause either way you're gonna think what you believe
There's nothing you could say that would hurt me

I'm better off without you anyway
I thought it would be hard but I'm okay
I don't need you if youre gonna be that way
'Cause with me it's all or nothing

I'm sick of this shit
Don't deny
You're a waste of time
I'm sick of this shit
Don't ask why

[chorus:]
I hate you now
So go away from me
You're gone
So long
I can do better
I can do better
Hey!
Hey you!
I found myself again
That's why
You're gone
I can do better
I can do better

You're so full of shit
I can't stand the way you act I just can't comprehend
I don't think that you can handle it
I'm way over - over it


osv

kul jul

har verkligen varit en bra jul. om man bortser från att pappas playstation 3 vägrar fungera hemma hos mig och att vi inte lyckades få igång jonnas p2 heller.... vilket jävla äventyr det blev att få till singstar men det gick ju inte i alla fall. men vi hade kul ändå.

julafton firades som tidigare med mamma, linn, farmor och pappa hemma hos sistnämnda. bortskämda värre är vad jag och syster är. varsin laptop. galet. jag som tjatat om att jag fortfarande lever på symaskinen jag fick när jag fyllde år..
spelade guitar hero och singstar efter kalle, efter maten, efter julklapparna..... ända till 04. skitkul hade vi. vi fick mamma och pappa att sjunga Hey ya!! va kul det va. fattar inte varför det inte går att få igång det här hemma. fan. jaja. pappa får kolla när han kommer hem från ljungby. det är nog nå inställningar på tv:n.

igår hade vi iaf jättetrevligt, om man bortser från tv-spelsproblemen. lunch på lucky. sen gick jag och johanna hem och fixade till oss lite och började så sakteliga med maten. sen kom de andra. många fler än jag trodde men det vara bara skoj. sen åt vi och traskade ner till lucky. var faktiskt kul därinne. tyckte jag iaf. johanna , sara och jonna drog mig därifrån strax före ett.. de ville ha efterfest hemma hos mig. rebecca och adde var också med. men så mycket fest blev det väl inte. adde somnade på soffan och snarkade tokhögt medan rebecca och jonna tog kort på honom och jag och sara tittade lite halvt på utvalda partier i Hitta Nemo och nån gick och somnade i min säng...
hade hur som helst en bra kväll!!

idag har jag inte gjort många knop. städade när jag kom upp ur sängen och sen har jag bara legat på soffan. blir eventuellt spelkväll ikväll. rebecca föreslog det igår. får se om vi ska vara här.  värsta poppislägenheten eller?! inte mig emot...

måste nog fixa nåt att äta nu. lite ris á la malta och några knäck kan man ju inte klara sig på.


dan före dan

jo, det blev jul i år också. som alltid. hur man än gör. tack och lov.

hann ju till och med måla klart. trodde ärligt att det skulle skita sig. som vanligt lite problem när man ska upp med nåt på väggarna bara.  med de j*vla sandväggarna. sjukt poröst. bara väntar på att hela huset ska rasa ihop . är det bra eller dåligt att bo högt upp då tro??? sen städat. cykla till pappa och åt, fixa lite med julklappar och sen hem och koka knäck och klä min fina disneygran!! visst ja, måste ju ta in knäcken....! två sekunder.....
så. måste säga att det är riktigt mysigt här hemma nu... jag är rätt bra jag.
lite att göra imorgon förmiddag. sen är det bara mys hela dagen!
jag gillar jul!

å så blir det mat på lucky i alla fall. kl 13. sen går vi hem hit och kör singstar och blir fulla och sen går vi tillbaka... kanske blir mjukisar när vi äter där och sen snofsa till sig efteråt... jaja. få se vad man orkar. måste få syster att locka håret på mig bara.. ojoj. lugn nu. julafton först.

annars så går det väl lite upp och ner. hoppas han tänker sig för lite mer för det som fick mig ur balans här i veckan var inge roligt. tvetydighet. men å andra sidan så kanske det var så att jag kom ur balans för att jag insåg att jag nu faktiskt inte skulle gå tillbaka. känns inte som det finns något alls att gå tillbaka till. vi har haft 7 år som har varit både bra och dåliga och jag kan egentligen inte säga att jag ångrar något. visst kan jag tycka att jag borde gjort saker annorlunda men man växer ju i sin egen takt och jag visste ju inte då vad jag vet nu. om mig.
man ska inte känna att man ångrar saker man gjort. man ska lära sig av det.
fick lite dåligt samvete idag. han kom förbi med en julklapp. och jag har faktiskt inte skaffat någon till honom. kan tyckas lite småaktigt men det kändes bara inte riktigt. det senaste året har jag gett så mycket. materiella saker och av mig själv. samtidigt som han har gått och tänkt göra slut. ett helt år. minst. känns på nåt sätt som att det jag gjorde under den tiden i alla fall inte har någon betydelse så vad finns det för anledning till att fortsätta..?


Till en vän:
Du förstår nog inte vad det betydde för mig att höra de där orden och hur mycket jag behövde höra dem just då.... årets tidiga julklapp...
"Du gör mig så lycklig..."
Det låter säkert skitdumt nu men det kom från precis rätt person just då!

TACK!



God jul!


så duktig såååå!!

det är jag faktiskt! har börjat renovera köket idag. hoppas bara att färgerna blir bra. lite less bara på att jag inte hade nåt grovkornigt sandpapper hemma... kan ju inte göra mer idag ju. behöver slipa luckorna innan jag kan fortsätta... jaja. får ta det i morgon. efter rensningen av förrådet. blä. fan va drygt. men men. det lär ju göras.

jobba imorgon också. kl 6. inte jättekul men skönt att vara hemma tidigt iofs. ska nog träna efter jobbet också. kanske sola lite också.... intressepennan antecknar. haha.

riktigt sugen på att se Grinchen nu också... måste bara hitta nån att titta med. hitta tid att se den också. kan vara svårare. när köket är klart ska jag ju göra hallen också!!! ingen rast ingen ro. måste ju vara färdig till juldagen. kan ju inte komma hit folk om det ser ut som en byggarbetsplats. jaja. det löser sig. som alltid när jag är i farten.


kanske ska uppdatera ipoden... hmmm? jo, jag tror det.


hej hej

truman show

haha
jo, ibland undrar man ju.
packade här i veckan. fick ett sånt där ögonblick när det känns som att man är med i en film. jag satt där och sorterade fotografier och lyssnade på Phil Collins. Fastnade vid nåt gammalt kort på mig och johan och blev medveten om vilken låt som spelades..... "can't turn back the years". movie moment.

annars känns det fortfarande bra. han sköter ju allt så osmidigt vilket på ett sätt faktiskt är bra... jaja. kanske inte finns nåt smidigt sätt att gå igenom det här. har ju inte gjort det förut.  men men.

var i valbo i helgen med pappa och linn. hittade lite grejer på ikea. ska göra om hall och kök nu i veckan tänkte jag. trött på ljusblå köksluckor nu.. haha.
borlänge med mamma idag. nu kan jag äntligen dammsuga! sandtag på golven här hemma ju. fixade lite julklappar också. nästan nästan färdig nu.

ser verkligen fram emot juldagen. middag här hemma och sen lucky... jobbigt att få lov att köa. kallt om inte annat. men vi orkar verkligen inte med att äta på lucky... mysigare med middag hemma. dessutom finns ju inget playstation3 med singstar och guitar hero på lucky..  men det finns det hos mig!!!! eller ja, hos pappa egentligen men han har ju lovat att låna ut det!! haha. bara inte grannarna blir arga...



nej. det får duga som som dagens uppdatering. måste upp tidigt imorgon. städa städa städa. sen fixa färg. fortfarande inte bestämt vad det blir i köket.



image1
från julavslutningen i söndags





natti natti


det kommer väl ikapp..

ja. just nu känns det hyfsat. ett sju år långt kapitel av mitt liv är avslutat. tyvärr. fick honom i alla fall att säga det rakt ut. han ville ju så klart inte eftersom det skulle såra mig... eller hur. jag var redan så sårad som man kunde bli, det minsta han kunde göra var i alla fall att stå för vad han gör. konstigt nog så kände jag mig lättad. jag vet att jag gjort precis allt jag kunnat. och han ville fortfarande göra så här. då kan jag inte göra annat än försöka gå vidare. det är det jag tror kommer komma ikapp mig. att det känns bra just nu. jag blir väl golvad när jag minst anar det.
jaja, den dagen den sorgen.
är i alla fall glad över att ha en underbar familj och släkt. jag är långt ifrån ensam genom allt det här.

var i västerås i helgen igen. träffade nästan allihopa, inte tanja och hennes familj. synd.
vaari mådde ungefär som förra veckan. svårt att fatta allt. det syns ju inte. men det börjar sjunka in lite tror jag.

försökte snappa upp så mycket finska som möjligt¨. blev en hel del ord den här gången faktiskt. sinä olet pahaa. (?) haha.


Dagens låt: Jenny Owen Youngs - Hot in herre

den är ju bara såååå bra.


//jo


hur f-n hamnade allt upp och ner??

ja du... kommer inte ens ihåg att jag skrivit det förra inlägget. hade nog rätt mkt i huvudet just då. men vi kom iväg som vi skulle och allt. 
just nu vill jag knappt prata om resan. vi hade det bra men jag saknade ju alla här hemma så klart. Johan speciellt. Och nu är allt upp och ner. förstår inte hur han tänker. så fort nån frågar om resan så tänker jag bara på vad han gör med oss just nu. bara för att man känner att man mår bra och tror att livet för en gångs skull ska kännas lätt. lättare än på länge i alla fall. då trycks man ner i botten illa kvickt. fan fan fan. 
Jag hoppas han vet vad han gör. så att inte allt det här är i onödan. är fortfarande i chock. fattar inte hur han kan göra så här. faktiskt inte. 
men nu har han gjort det. mitt i allt det andra. hade behövt honom mer än någonsin just nu. 
förstår inte hur jag ska ta mig igenom det här. jag hade klarat en grej i taget men båda på en gång känns övermäktigt. 

dagens låt: Kleerup feat Robyn - With every heartbeat



RSS 2.0